Gradina Zoologica – Targu-MuresGradina Zoologica Targu Mures 3
Gradina Zoologica Targu Mures 4

Gradina Zoologica Targu Mures 5

Gradina Zoologica Targu Mures 6

 

Grădina zoologică din Târgu-Mureş este situată în pădurea de pe Platoul Corneşti, în cel mai înalt punct al Târgu-Mureşului, în partea estică a oraşului, fiind unul dintre obiectivele turistice de preţ ale oraşului nostru. Profitând de o poziţionare excelentă, într-unul dintre cele mai pitoreşti locuri din oraş, Zoo Mureş este una dintre cele mai mari şi cu siguranţă cea mai prietenoasă grădină zoologică din România. Atât pentru oameni cât şi pentru animale. În grădina amenajată în “Pădurea Mare” animalelor li se oferă spaţii largi, libertate de mişcare şi beneficiează de hrană şi tratament la standarde europene.

Grădina zoologică a fost infiinţată în anii 60 ai secolului trecut având atunci o suprafaţă de 700 de metri pătraţi. La deschiderea porţilor au fost numai zece animale: 3 lupi, 2 urşi, 2 mistreţi, 2 fazani şi o caprioară. Acest numar a crescut mult până în prezent, iar astăzi la Zoo sunt în jur de 500 de exemplare atât din fauna autohtonă cât şi din fauna ţinuturilor exotice. Grădina este împărţită în cinci sectoare, fiecare cu un specific aparte. Nu lipsesc tigrii, leii, maimuţele, peştii exotici, păsările, iar o plimbare prin întregul complex îi relaxează până şi pe cei mai stresaţi dintre noi, motiv pentru care este un obiectiv turistic extrem de căutat.

În prezent, în fiecare zi, sute de localnici şi turişti iau cu asalt grădina zoologică din Târgu Mureş pentru a vedea mamifere, păsări, peşti, reptile şi plante de pe toate continentele. Numărul vizitatorilor depăşeşte cifra de 100 000 anual.

Info utile

– Preţul biletelor este de 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru elevi/studenti.

– Adresa grădinii: Str. Verii nr.41, Târgu-Mureş

– Telefon: 0265-236408

Programul grădinii:

Vara:

casieria 10:00 – 18:00

grădina 10:00 – 19:00

Iarna:

casieria 10:00 -16:00

grădina 10:00 -17:00

Pe www.visit-mures.ro aveţi posibilitatea de a afla care sunt cele mai atractive obiective turistice din judeţul Mureş!

Posteaza un comentariu sau lasa un trackback: Trackback URL.

Localizare Gradina Zoologica – Targu-Mures

Un raspuns la Gradina Zoologica – Targu-Mures


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *